Gå till huvudinnehåll

Stories

Anders Landström under inspelning utomhus

Kreativitet

En skånsk berättelse: Anders Landström

TV-serien Bron har inte bara bevisat att världen älskar poliser med samarbetssvårigheter, de får gärna vara skånska och danska.
Daniel Berlin står på lantlig uppfart

Mat & dryck

En skånsk berättelse: Daniel Berlin

Daniel Berlins krog i Tranås på Österlen har tagit sig in bland de hundra främsta i världen och fått en stjärna i Michelinguiden.
Daniel Dasey, närbild

Resmålet

En skånsk berättelse: Daniel Dasey

Den australiensiske journalisten Daniel Dasey tog en runda i Skåne och resultatet blev ett reportage om sommarskåne med surfing, mångfald och total avsaknad av snö.
Närbild på David Polfeldt

Kreativitet

En skånsk berättelse: David Polfeldt

VD:n som skapat ett företag i Skåne där människor från hela världen kan bidra med sin kreativitet och göra världens bästa spel.
Emma Karp Lundström tittar upp bland träd

Kreativitet

En skånsk berättelse: Emma Karp Lundström

Konstnären bakom den världsberömda äppeltavlan i Kivik, som för många har kommit att personifiera det unika, öppna konstnärslivet på Österlen i Skåne.
Mark Wilcox står framför graffiti

Mat & dryck

En skånsk berättelse: Mark Wilcox

Mark Wilcox från Kanada har funnit ett andra hem i Höganäs i nordvästra Skåne där han byggt upp sitt Chiligarage till en prunkande chilidjungel.
Närbild på Mikael Eriksson

Vetenskap & innovation

En skånsk berättelse: Mikael Eriksson

MAX IV-laboratoriet är en plats där drömmar om bättre mediciner och snabbare datorer blir verklighet. Mikael Eriksson har varit med om att skapa laboratoriet.
Tareq Taylor står i restaurangkök

Mat & dryck

En skånsk berättelse: Tareq Taylor

Den prisade kocken och skånepågen med de palestinsk-engelska rötterna har alltid velat komma så nära sina gäster som möjligt.
Mattias Givell och Elisabeth Millqvist i skogen i Wanås

Kreativitet

En skånsk berättelse: Wanås Konst

Konstintresserade från hela världen lockas hit för utställningar med Yoko Ono. Till Wanås Konst i nordöstra Skåne är alla välkomna, oavsett vem man är.
Yan Yao närbild

Leva & bo i Skåne

En skånsk berättelse: Yan Yao

I Helsingborg fann tidigare Shanghai-bon öppna människor, en Pridefestival, en favoritbänk i Pålsjö skog och sjudande kreativitet på innovationsarenan Mindpark.