Gå till huvudinnehåll

Så funkar Sharingskane.se

Syftet med webbplatsen och hur du använder den

Tillsammans med dig kan vi stärka varumärket Skåne. Sharingskane.se är verktygssajten som gör det enklare att använda och förstå varumärket Skåne. 


Vår vision är att sätta Skåne på världskartan. Om vi gör det tillsammans får vi mycket större effekt och här kommer du in i bilden. Vi har tagit fram material om Skåne som är skräddarsytt för att du i rollen som t ex kommunikatör, marknadsförare eller någon annat ska kunna använda varumärket Skåne i din kommunikation.

På Sharing Skåne hittar du material inom fem olika teman: Vetenskap och innovation, Leva och bo i Skåne, Mat och dryck, Resmålet, och Kreativitet. Vi har delat upp materialet i temaartiklar och stories (intervjuer).

Temaartiklar som ger översikt

För varje tema finns en temaartikel som beskriver platsen Skåne utifrån kärnvärdena Öppet, Nära och Mångsidigt. Temaartiklarna lyfter på ett överskådligt sätt fram de fördelar och styrkor som Skåne har inom varje tema. I slutet av av varje artikel kan du enkelt ladda ner bilderna som används i texten. Utifrån de kärnvärden som beskrivs i temaartiklarna kan du som är varumärkesnörd sedan grotta ner dig i vår plattform som Skånes platsvarumärke utgår från.

Se alla temaartiklar

Stories: intervjuer med personer som förmedlar kärnvärdena

Förknippat med varje tema hittar du även intervjuer med personer som vi tycker står för de kärnvärden vi vill förmedla; vi kallar dessa artiklar för Stories. Stories är skrivna och ”vinklade” utifrån ett öppet, nära och mångsidigt sätt – både i text och bild. Vi hoppas att detta märks tydligt när du läser dem och ger dig som ska ta fram eget material om Skåne en känsla för hur kommunikation om Skåne kan se ut. Precis som på temartiklarna kan du slutet av storyn enkelt ladda ner bilderna som används i texten.

Se alla Stories

Varsågod att använda vårt material för eget bruk

Du får såklart använda hela eller delar av intervjuerna i din egen kommunikation, utan att behöva be om lov. Men du får gärna höra av dig, eftersom vi gärna vill bygga nära relationer med de som tar storyn om Skåne vidare ut i världen. I filbiblioteket hittar du hela samlingen av bilder och filer som används i artiklarna runt om på sajten.

Verktygslåda och stödmaterial

Se dessa berättelser som grunden till en verktygslåda för kommunikationen om Skåne och dess platsvarumärke. Under sektionen Stödmaterial hittar du praktiska hjälpmedel som du kan använda som grund när du kommunicerar vidare:

Guide till Skånes visuella identitet

Skånes varumärkesplattform

Filbibliotek

Har du frågor kan du kontakta oss här.

Tack för att du använder varumärket Skåne!