Det finns många som vill dela storyn om Skåne. Med Sharing Skåne vill vi göra det lite enklare och roligare att föra berättelsen om Skåne vidare ut i världen. Nu behöver vi din hjälp att sprida storyn om Skåne vidare!

Vår vision är att sätta Skåne på världskartan och nu behöver vi din hjälp. Här på Sharing Skåne hittar du material inom olika teman: Vetenskap och innovation, Leva och bo i Skåne, Mat och dryck, Resmålet, och Kreativitet. Under varje tema finns en beskrivning av platsen Skåne utifrån just detta tema, och utifrån de kärnvärden här kan du som är varumärkesnörd grotta ner dig i vår plattform som Skånes platsvarumärke utgår från: Öppet, Nära och Mångsidigt.

Intervjuer med personer som förmedlar våra kärnvärden

Under varje tema hittar du även ett par intervjuer med personer som vi tycker står för de kärnvärden vi vill förmedla. Intervjuerna är dessutom skrivna och ”vinklade” utifrån ett öppet, nära och mångsidigt sätt – både i text och bild. Vi hoppas att detta märks tydligt när du läser dem och ger dig som ska ta fram eget material om Skåne en känsla för hur kommunikation om Skåne kan se ut.

Varsågod att använda vårt material för eget bruk

Du får såklart använda hela eller delar av intervjuerna i din egen kommunikation, utan att behöva be om lov. Men du får gärna höra av dig, eftersom vi gärna vill bygga nära relationer med de som tar storyn om Skåne vidare ut i världen.

Din verktygslåda

Se dessa berättelser som grunden till en verktygslåda för kommunikationen om Skåne och dess platsvarumärke. Och såklart hittar du även bilder, presentationer, mallar och annat nyttigt verkstadsmaterial här på sajten. Hela vår varumärkesplattform hittar du här, och vill du höra av dig hittar du oss här. Tack för att du är med och delar storyn om Skåne vidare! Vill du komma i kontakt med oss som står bakom Sharing Skåne?


Vad är egentligen essensen av varumärket Skåne? Vi tror att det bästa sättet att beskriva varumärket Skåne är att låta eldsjälar dela med sig av sina unika berättelser. Vi har därför intervjuat personer med helt olika relationer till Skåne, där samtliga har en spännande historia att berätta. Välkommen att citera porträtten och att använda våra nedladdningsbara filer för att vidare marknadsföra allas vårt fantastiska Skåne. Om ni använder våra bilder var vänlig skriv ut fotografens namn.